Kiezen voor een vastgoedmakelaar

Kom in contact met een vastgoedmakelaar

Weet je niet meer waar je het zoeken moet in deze verhitte huizenmarkt? Ga voor een echte vastgoedmakelaar. Of je nou wil verkopen, kopen, verhuren of investeren. Zij weten precies waar ze voor je moeten zoeken of hoe zij jou het beste kunnen helpen. De wereld van vastgoed is niet al te groot. Binnen de wereld kennen ze elkaar goed. Dat geeft kracht aan het netwerk. Zij weten precies wie ze moeten aanspreken voor datgene wat ze zoeken voor jou.

Wat is een vastgoedmakelaar?

Een makelaar is iemand die bemiddeld tussen twee partijen. Vastgoed is onroerend goed, ofwel gebouwen en grond. De vastgoedmakelaar bemiddelt dus in onroerende zaken. Hij heeft verschillende taken. De bekendste is de begeleiding bij het kopen of verkopen van je huis.

De expertise van een makelaar ontzorgt je bij dit proces. Zeker bij de huidige verhitte markt. Maar ook het verhuren van je huis en helpen om de juiste investeringen in vastgoed maken, zit bij zijn takenpakket.

vastgoedmakelaar

Wat zijn de voordelen van een vastgoedmakelaar?

De vastgoedmakelaar kent alle ins en outs van de koop en verkoop van je huis. Je hoeft niet opzoek te gaan naar de juiste juridische regels. Hij weet wat een huis werkelijk waard is op de huidige markt en adviseert je in het bieden wanneer je je droomhuis gevonden hebt. Ze kunnen je bij de bezichtigingen wijzen op eventuele gebreken en ook grote voordelen van een huis.

Bij de verkoop kan hij je adviseren hoe u uw huis zo voordelig mogelijk presenteert voor de foto’s en leidt de bezichtigingen van potentiële kopers. Zijn kennis kan hij ook gebruiken wanneer je wilt verhuren of investeren in onroerende zaken. Jij hoeft het wiel niet uit te vinden, dat heeft hij al voor je gedaan.

Wat doet een vastgoedmakelaar?

Je hebt vast wel eens gehoord dat je het net zo goed zelf kunt doen, een huis verkopen. Foto’s maken, mensen rondleiden en klaar. Maar zo makkelijk is het verkopen van je huis niet. Alleen voor de foto’s heb je iemand nodig die weet wat hij doet. Maar ook als je een pand hebt dat je graag zou willen verhuren, hoe ga je te werk? Een vastgoedmakelaar helpt je hierbij.

Aan- of verkoop van vastgoed

Vastgoed is niet alleen de huizen en de grond waar wij op wonen, maar ook bedrijfspanden. Een vastgoedmakelaar kan met je meegaan naar het huis dat je wil kopen. Zijn professionele blik ziet al snel of het huis is wat het lijkt en helpt met de onderhandelingen. Natuurlijk werkt dit ook andersom, wanneer je je woning juist wil verkopen. Hij weet je woning of pand zo op de markt te zetten dat deze op de meest gunstige manier verkocht wordt.

Onderhandelingen

Een makelaar onderhandelt namens jou over de prijs van het pand of stuk grond dat je graag wilt kopen of verkopen. Vaak onderhandelt hij of zij met de makelaar van de kopende of verkopende partij. Doordat je makelaar weet wat het huis waard is, kan hij je goed adviseren over de prijs. Zowel of jouw bod, of het bod dat je krijgt fair is.

Taxaties

Voordat je huis op de markt komt, moet eerst worden bepaald wat het waard is. Dit gebeurt door middel van een taxatie. Hierbij wordt je huis kritisch onder de loep genomen. Aan de hand van verschillende punten wordt berekend wat het waard is. Een taxatie is ook nodig wanneer je je hypotheek wilt verhogen of een bouwdepot wil aanvragen voor een verbouwing. De makelaar helpt je hier graag bij.

Vastgoedbeleggingen

Beleggen doe je niet alleen op de aandelenmarkt. Je kan er ook voor kiezen om te beleggen in vastgoed. Deze markt is minder gevoelig voor kleine fluctuaties op de markt. Het is vaak een langdurige belegging die op lange termijn veel rendement op kan leveren. Je kan ervoor kiezen om het met je eigen pand te doen en de maandelijkse huur te innen, al dan niet via je makelaar, maar ook om te investeren in een vastgoedfonds.

Vastgoedbeheer

Wanneer je je pand besluit te verhuren via de makelaar, hebt je gelijk een heel stuk minder zorgen. Van het controleren van onderhoud tot het innen van de huur, alles wordt voor je geregeld. Maar denk ook de communicatie met de verhuurder. De makelaar is goed bereikbaar, jij hoeft dat dan niet te zijn. Ook kunnen zij de huurders voor aanvang screenen en je helpen met financieel advies.

Vastgoedonderhoud

Een huurder heeft recht op een goede woning, daarom heb je als verhuurder onderhoudsplicht. Zie je het niet zitten om bij elke schade naar het pand te moeten, de klacht inspecteren en het juiste onderhoudsbedrijf in schakelen? Of wat dacht je van jaarlijks het pand controleren op eventuele gebreken? Dit kan de vastgoedmakelaar voor je doen. Zij weten precies waar ze op moeten letten en hoe ze jouw woning zo kunnen onderhouden dat het zijn waarde niet verliest.

Wat kost een vastgoedmakelaar?

De tarieven voor een vastgoed makelaar variëren enorm. Het hangt compleet af van datgene waar je bij geholpen wilt worden. Een taxatie van je huis zit zo tussen de €500,- en €1.000,- in. Dit is mede afhankelijk van de grootte van je huis. Voor hulp bij de verkoop van je huis moet je rekenen op 1.1%  van de verkoopprijs. Ook zijn er makelaars die een vast bedrag vragen of deels een vast bedrag en deels een percentage van de verkoopprijs.

De kosten van de aankoop van een huis met behulp van een aankoopmakelaar zijn afhankelijk van het pakket dat je kiest. Gaat dit om een percentage, reken dan op 1-2% van het aankoop bedrag. Maar makelaars kunnen er ook voor kiezen om een vast bedrag te rekenen. Beheren van uw panden wordt vaak bekostigd met een startbedrag en daarna een maandelijkse vergoeding.

Vrijblijvend uurtarieven vergelijken

Ben je benieuwd wat de kosten voor jou zouden zijn bij een makelaar bij jou in de buurt? Vul ons offerteformulier in. Daarmee geef je aan welke diensten je zoekt en krijg je de beste aanbiedingen met de mail. Kijk goed naar de verschillen tussen de aanbieders. Welke past het beste bij wat jij zoekt en nodig hebt? Mocht je willen verkopen en aankopen via dezelfde makelaar, dan wordt er meestal een mooi bedrag afgesproken.

vastgoedmakelaar tarief